DOLGU

DOLGU

Vücutta yaşla hacim kaybı olan alanlara; elmacık kemikleri, şakak, yanaklar, göz altları ve dudak kenarları,

Daha dolgun olmasını istediğimiz noktalara;dudak, çene ve çene ucu

Anatomik bozuklukları düzeltme amaçlı; burun, gibi bölgelere yapılan uygulamadır.

 

DOLGU ÇEŞİTLERİ NELERDİR?

Dolgu materyalleri vücutta kalma süresine göre kalıcı dolgular, yarı kalıcı dolgular ve geçici dolgular olmak üzere 3 ‘ e ayrılır.

Kalıcı dolgular vücutta 2 yıldan daha uzun süre kalırlar ve dokuda erimezler. Silikon dolgular bu gruba örnektir. Avrupa’da çoğu gelişmiş ülke kalıcı dolgu uygulamasını yasaklamıştır.

Yarı kalıcı dolgular dokuda 1 -2 yıldan sonra erirler. Kalsiyum kemik dolgular, polilaktik asit dolgular ve polikaprolakton bu tip dolgulardır.

Geçici dolgular dokuda 1 yıl içinde erirler. Kolajen, hyaluronik asit, otolog yağ ve endoret dolgular bunlara örnektir.

Günümüzde en sık kullanılan dolgular geçici hyaluronik asit dolgulardır. Hem sürelerin kalıcı olmaması hem de eritilebilir olmaları en büyük avantajlarıdır.

 

DOLGU NASIL UYGULANIR?

istenilen alana enjeksiyon ya da kanül kullanılarak uygulanır. Uygulama yapılan alana hacim ekleyerek, dokuda su tutarak ve uygulandığı dokuda yeni doku üretimini uyararak etkilerini gösterir.

Dolgular en sık dudak, nazolabial oluk, göz altları, burun ve çene bölgeleri için tercih edilmektedir.

 

DOLGU KİMLERE UYGULANMAZ?

Dolgular her ne kadar canlı doku ile uyumlu maddeler olsalar da alerjisi olan, aşırı duyarlı kişilerde yabancı cisim reaksiyonuna neden olabilmeleri nedeniyle, uygulama yapılacak kişinin alerjisi, kullandığı ilaçları ve hormonal bozukluk problemi yaşayıp yaşamadığı konsülte edilmelidir.